martes, 30 de octubre de 2012

WORLD OF WARCRAFT (1ª PART) (2004)



Parlar del "WoW" avui en dia es parlar del MMOG mes popular de la història.Actualment estan subscrits a aquesta meravella digital la esglaiadora xifra de 10 milions de suscriptors però en els seus millors temps es va arribar als 12 milions ,que es diu rápid.Ben aviat,el Wow celebrarà el seu 8è aniversari de vida. ¿Què us sembla si revisem com va la cosa per Azeroth actualment?

I es que qui es vulgui enfrontar-se a la grandiosa aventura que suposa l' excel.lent MMORPG de Blizzard ha de saber que a la ja considerable extensió del joc original se li afegeixen quatre expansions més fins al moment,que amplifiquen en gran manera el ja de per sí vast univers de fantasia que ens trobarem cuan comencem la partida.I no ens estem referint només a la extensió de terreny jugable (que també) sino al munt d' activitats que podrem fer. 

Des de les convencionals missions de matar MOB'S o saquejar masmorres ; passant per superar aquestes mateixes masmorres a contrarrellotge treballant en equip amb els teus companys per assolirho; participar en batalles campals,tornejos de lluita,i duels; millorar les nostres profesions (si,en el Wow també es treballa!) que poden incloure la pesca o la recerca arqueològica;explorar el vast mon d' Azeroth; realitzar missions d' alt risc amb fins a cuaranta companys colaborant  alhora (també anomenades bandes o raids); enfrontar les nostres mascotes amb les dels altres jugadors al mes pur estil Pokemon,etc...

Certament tot un mon de possibilitats a les nostres mans que a mes podem gaudir al nostre ritme i amb total flexibilitat,cosa que es una de les claus per entendre l' èxit d' aquest joc.

Explicarvos tot el contingut del joc seria super extens (e innecesari ,doncs ja hi ha un grapat de webs que han documentat arduament aquest tema.Per als neòfits quedeu-vos amb la idea de que ens trobem davant un dels universos de fantasia mes consistents mai creats ( a l' altura de Star Wars o el Senyor dels Anells ,del cual s' inspira obertament pero que també amplifica) que es gaudit per mil.lions de persones arreu del mon.





Una banda que en trama alguna.


I es que la popularitat i acceptació del WoW es tan elevada que ja s' han fet còmics,novel.les i s' espera des de fa algun temps la pel.lícula (suposadament hauria de ser Sam Raimi el director,cosa que a mi no em sembla malament sempre i quan la pel.licula sigui d' animació.Tot i aixi i en opinió meva,donada l' inmensa cantitat d' esdeveniments que maneja aquest univers de ficció, a mi em semblaria bastant mes correcte fer una sèrie de TV).

Però deixant l' ingent merchandising de banda...¿I el joc? ¿Val tant la pena com semblen indicar el numero de còpies venudes? Descaradament sí,si t' agraden els mons de fantasía,els jocs de rol i/o els bons videojocs.Tot i així, s' ha de dir que hi han alguns exjugadors que no us dirien el mateix.Però això últim s' ha de matissar.



Si,Santa Claus també vista Azeroth,només faltaria XD!



Com molts altres productes de ficció,el WoW va viure la seva època daurada en un moment donat de la seva història, que coincideix amb l' aparició de la seva primera expansió de nom The Burning Crusade.Per aquella època ,pel que tinc entés ,els jugadors gaudien d' un sistema de joc amb no tantes possibilitats com gaudim ara però que els permetia jugar de manera mes hardcores a dir, més implicada,patejantse mig mon junt amb altres jugadors que es trobaven per les extensions de terreny que conformen Azeroth per arrivar a una recòndita masmorra i asaltarla,per exemple.Això va agradar a molts usuaris.Tot era un mon per descobrir i no hi havia gaires facilitats per anar d' una punta a l' altre d' aquest.Els enemics eren durs.Tothom s' ho havia de currar, per a que ens entenguem.


Si et dediques a l' arqueologia ,aquest será sens dubte el teu instrument favorit.



Avui en dia ,en canvi, s' han incorporat moltes mes facilitats al joc degut a que ha variat la seva extensió. Per exemple, des de fa un temps disposem d' un cercador de masmorres (que básicament organitza els grups de jugadors que entraran a la masmorra i automatitza el transport cap a les mateixes) que va despertar no poques pol.lèmiques cuan va sorgir.


Pivón típic del WoW...i la seva mascota mes nadalenca



No es que els dos guàrdies estiguin enamorats,sino que estan celebrant la Festa de L' Amor...que casi bé es el mateix.



Hi havia qui deia que la grácia era anar a pota a les mateixes.I encara avui dia hi ha qui es queixa (i no sense motiu) de que el mon obert del WoW está mig buit i que la gent s' apilotona a les capitals on s' esperen fins que el cercador de masmorres els teletransporta a una masmorra elegida o aleatoria ,segons el gust de cadascú.

Però la qúestió fonamental es que mai va desapareixer la opció de viatjar lliurement per Azeroth,ni la de recorrer llargues distàncies amb els teus amics per arribar a alguna de les multiples masmorres que existeixen i saquejarla.La opció HI ÉS; el que passa es que la gent per sistema es va  acomodar a fer servir l' esmentat cercador però... ¡¡¡RES NO ET PRIVA  d' organitzar tu amb els teus amics o companys de germandat una excursió per Azeroth (o Terrallende) plena d' aventures sempre que vulguis!!!

Per lo tant aquesta queixa NO TÉ SENTIT.

Això si,com ja dic,com que la extensió del joc es molt amplia,els creadors del joc se les han empescat per crear facilitats als jugadors que vulguin arribar a l' ultim nivell.I amb raó.Jo amb dos anys que porto amb el joc jugant a un ritme acceptablement regular i amb l' estil "vell", oldschool , saborejant les missions,fent les masmorres molts cops en solitari i tal...doncs no he arribat al nivell 90,máxim que es permet actualment amb cap dels meus personatges.Per ara ;-)!   

En resum, el tó del joc avui en dia es mes casual.És a dir, está pensat per a que puguem jugar una estoneta cada dia i  , si volem ,arribar ben rápid fins a l' últim nivell d' experiencia que poguem adquirir.

Això ho han aconseguit realitzar a través d' una reequilibració constant en tots aquests anys de la cuantitat d' experiencia que es pot guanyar en el joc i també jugant amb LA GRAN ARMA del joc:parlo de l' inmensa versatilitat que es permet, on totes les nostres accions compten.Inclús realitzar missions que apenes ens donguin experiència ens servirá per assolir "Logros" una altre peça clau del joc.

Parlant dels "Logros"...Per a que m' entengueu fa referència a una espècie de sistema de puntuació que hi ha en el joc que mesura les fites,metes,objectius que hagim assolit...Aquest sistema de fites es VITAL  per compendre l' èxit de Blizzard.A mida que anem fent el nostre personatge més i mes poderós (augmentant la nostra experiència,que está segmentada per nivells) grácies a les accions que exercim en el joc, anem desbloquejant aquests logros dels quals actualment hi han mes de 1800 per superar i alguns d' ells no son cosa de dos díes precisament.De fet alguns es poden considerar el treball de tot una vida (virtual).I mai millor dit.







Perque el que és cert es que en el WoW viurem mil i una aventures en un mon de fantasía,on tenim total llibertat a l' hora de convertir-nos ,si ho volem, en llegendes vives d ' Azeroth.De fet,si lo de ser un heroi no ens va gaire ,¡cap problema!¡Tindrem molt per fer igualment! Per exemple podriem dedicarnos a millorar les nostres habilitats culinaries,o si així ho volem entregarnos en cos i ánima  a l' estudi de la arqueología,o potser a la creació i venta posterior en subhasta de joies amb propietats benéfiques per als jugadors,per posar alguns exemples...

I precisament! del tema subhasta us volia parlar...

Perque en les principals ciutats de les nostres faccions hi ha una subhasta on cercar gangues, comprar peçes d' armadura èpiques que incrementin exponencialment les habilitats del nostre personatge,o fer el negoci del segle amb les peçes que ens hagim trobat en les nostres aventures.

També si ho preferim,en les principals ciutats trobarem un sistema de xat titulat comercio on els jugadors ofereixen les seves millors ofertes, ja siguin de productes que han trobat pel joc i que ara venen o també si busquen companys per organitzar una aventura o potser alguna invitació a una nova germandat.

Com a anècdota al respecte,dir que m' he trobat varies vegades per aquest mateix xat a un tal Recio que ,sembla ser, es dedica básicament a la venta de peix.¡I es que té un negoci impactant que competeix de tu a tu amb els millors peixeters de tot Ventormenta! Missatges seus com el ja mític  "¡Mariscos Recio,lo mejor del mar al mejor precio!" fan altament gratificament la experiència de jugar a un joc que imita en casi bé tot a la vida real...

Per altre banda, gráficament parlant,gaudirem d' una estètica de dibuixos animats profunda i molt colorista ,només menguada per la representació dels nostres personatges que si son de raçes antigues veurem que tenen lleugers defectes gráfics propis de l' any on van ser creats.(També podem dir que la recreació dels combats del joc,no son gaire espectaculars en termes generals i,a més,aquests son força mecánics,sense aquella vena arcade que seria el fermall d' or d' aquest joc.Però es que el joc no busca això.Aquest joc va de veure creixer el teu personatge,no de fer combos interminables...)

L ' ambientació?Magnifica.Estupenda recreació de Terrallende,Azeroth i els seus cuatre continents on podriem dir que inclús hi ha zones turístiques per a visitar.¿qui no s' ha perdut per Vallefresno,Dun Morogh,Feralas o la ciutat de Ventormenta fascinat per la bellesa de tals llocs? Inclús hi han canvis metereologics segons el dia;es fa de dia o de nit en temps real; a part trobem zones amb tots els habitats que us pogueu imaginar (llocs nevats,deserts,boscos,selves,ciutats,prats,zones volcániques,submarines,d' inspiració oriental,de clima temperat,tropical,etc,etc,etc.).¡I el que es millor sense temps de cárrega entre aquests! cosa que a l' any 2004 va ser tot un impacte per a molta gent.De fet,nomes trobarem un (curtissim) temps de cárrega cuan entrem i sortim de les masmorres/instancies del joc.

També gaudirem de l' excelsa música del joc,que pots escoltar aquí.I dels seus impressionants efectes sonors i divertits diálegs.Tot doblat i traduït a l' espanyol de manera SUBLIM.Un 10 en aquest apartat.

¿La jugabilitat? ¡boníssima! ¿L' adicció?Inmesurable.De fet,el joc porta un rellotge amb l' hora real incorporat.Per allò de que no perdem de vista el mon real...Un altre detall impagable de Blizzard i que diu molt del poder atractor d' aquest joc.

¿Defectes?Ben pocs.A destacar la sensació que poguem tindre ,en certs moments, d' estar jugant en un parc temàtic de fantasia.Sobretot,cuan et topes amb algun monstre que havies liquidat mitja hora abans.Això passa perque,obviament, tots els jugadors han de poguer realitzar totes les missions,per lo que els personatges enemics es regeneren cada certa estona.Per lo tant,es un defecte inevitable donades les característiques del joc,tot i que es cert que pot tallar una mica el rotllo cuan ens hem ficat completament en aquest mon de fantasia.

Una altre tallada de rotllo la trobem cuan ens topem amb algun PNJ que té la mateixa cara que el nostre avatar.I el que passa es que a l' inici de la partida trobem poques opcions de cara a personalitzar els nostres personatges.Es nota força amb els humans ,per exemple.Tot i que ,de fet, ja no ho notarem quan començem a equiparlos.Però ,de ben segur que si juguem molt sovint,en algun moment ens trobarem algun germà bessó que desconeixiem tindre.Aquest es un punt que s' hauria de millorar.

Igual que l' aspecte gráfic de tots les raçes creades l' any 2004,clarament envellides,desfasades gráficament respecte a les de les últimes expansions.Alguns acabats,com per exemple,les mans dels humans i nans,son un tant grotescos.Molts jugadors porten temps demanant una renovació en aquest sentit pero sembla ser que ens haurem d' esperar al futurible "World of Warcraft 2".

També ens podem trobar que algunes missions es facin un pel repetitives,però això passa perquè el propi sistema de joc coqueteja amb lo casual i lo hardcore tota la estona,així que,de tant en tant, ens trobarem amb missions certament anecdòtiques.

Però per valorar-ho adecuadament hem de recordar que tenim un vastíssim món per recorrer per lo que es normal que algunes missions siguin semblants.I de totes maneres...¡ningú ens obliga a realitzarles! Realment la millor forma de jugar a aquest joc es anar alternant les múltiples activitats que hi ha per fer.¡És llavors cuan el joc agafa tota la seva força i ja no et deixa marxar!    

Com a comentari final en la secció de defectes,comentar que ens costará una mica aprendre a moure el personatge cuan lluitem contra altres personatges jugadors.I es que el sistema de control está mes adaptat per a jugar a PVE (player vs environment;jugador contra el entorn,es a dir jugar contra la máquina).

Molts jugadors s' hi afegeixen add-ons per facilitarse les coses,però alguns d' aquests no son ben vistos per Blizzard (inclús alguns son considerats fer trampa i per lo tant ,motiu d' expulsió del joc) així que no es del tot recomanable usarlos.El que si que haurem de fer es aprendre a moure be el nostre personatge,a tindre les nostres habilitats i equip ben organitzades,i a ser hábils i rápids al petjar les tecles.I resar a Elune o a qui considerem necessari per sortir vius de la escomessa.

En definitiva,ens trobem davant un joc completíssim,del cual es podría escriure mes d' un llibre (com ja n' hi han); que pot ser tant difícil o fácil com tu vulguis; on jugues al teu ritme,amb la companyia de multitut de gent formantse un teixit social (e inclús polític i filosòfic ,si tenim en compte les característiques de la raça que hagis elegit dur) que ja se' n va de lo que aquest text volia exposar i que hauràs de descobrir tu mateix si hi estàs interessat.

Per últim dirvos que aquest text continua,tant bon punt hagi pogut tastar les expansions del joc.(Si.Tot aquest tostón es NOMÉS del joc original que va veure a la llum un meravellós 2004.Espero no havervos ratllat massa xD!!!...)

En tot cas....¡LLarga vida al WoW!!!!

RECOMANAT PER A :Tot aficionat als mons de fantasía,RPG i videojocs ha d' haver tastat aquest joc algun cop a la seva vida.
 
Jo fent el friki per el mar de les Mil Agulles.

Alguns paissatges son espectaculars...

Made in Forjaz



Em reitero amb lo dels paissatges...no feu cas a l' estetica ridícula del meu primerenc heroi...

De pesca i be acompanyat  a la Fira de la Lluna Negra!














No hay comentarios:

Publicar un comentario